Erasmus Koordinatörlüğü
14.08.2023

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Erasmus Ağını 11 Yeni Ülkeyle Genişletti ve 52 bin 95 Euro Destek Aldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Erasmus ağına 11 yeni ülkeyi dâhil etti ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 52 bin 95 Euro destek aldı. Bu destekle Üniversitemiz, Kosova, Bosna Hersek, Ukrayna, Kanada, Hindistan, Arnavutluk, Moldova, Azerbaycan, Cezayir, Ürdün ve Sudan'daki üniversiteler ile iş birliği yaparak öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirebilecek.

Türkiye Ulusal Ajansı, sunulan 115 proje arasından Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan KA171 Projesini onayladı. Bu projenin amacı, üniversite mensuplarının yurt dışında eğitim-öğretim deneyimleri kazanmalarını teşvik etmektir. Projenin 2023/2024 eğitim-öğretim döneminde hayata geçmesi planlanmaktadır.

Üniversitemiz, Erasmus Desteklerini Yıldan Yıla Artırıyor

Üniversitemiz, 2019 yılında Türkiye Ulusal Ajansı’ndan Özbekistan için 4.620 Euro, 2022'de beş ülke (Kosova, Bosna Hersek, Özbekistan, Ukrayna ve Moldova) için 39.650 Euro ve 2023'te 11 ülke için 52.095 Euro destek aldı. 2023 yılında KA171 projemizin hazırlanmasında başta KA171 sorumlusu Arş. Gör. Saadet ZAFER KAVACIK ve Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörlüğü ekibi olmak üzere katkıda bulunan öğretim üyelerimize ve eğitime sürekli destek veren Türkiye Ulusal Ajansı'na teşekkür ederiz.

Haberimiz için tıklayınız.