Erasmus Koordinatörlüğü
16.09.2024

NEÜ Erasmus Ofisi, “Dijital Erasmus” Toplantısına Katıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Erasmus Ofisi çalışanları, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen “Dijital Erasmus” toplantısında yer aldı. 04 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, Erasmus ofislerinde görev yapan personeli dijital platformlar hakkında bilgilendirmek amacıyla çeşitli sunumlar yapıldı.

Toplantının odak noktası olan Erasmus Without Paper uygulaması, Erasmus+ programına katılan üniversitelerdeki süreçlerin dijitalleşmesini hedefleyen önemli bir araç olarak detaylarıyla ele alındı. Bu yenilikçi uygulamanın, öğrenci ve personel hareketliliklerinde kullanılan evrak işlemlerini dijital ortama taşıyarak büyük kolaylık sağlayacağı vurgulandı.

Erasmus Ofisimiz, bu tür etkinliklere katılarak hem personelimizin bilgi birikimini artırmayı hem de Erasmus+ sürecini daha etkili bir şekilde yönetmeyi hedeflemektedir.

NEU Erasmus Office Attended the "Digital Erasmus" Meeting

The staff of Necmettin Erbakan University's Erasmus Office participated in the "Digital Erasmus" meeting, organized by the Turkish National Agency and hosted by Middle East Technical University. The meeting, held on September 4, 2024, included various presentations aimed at informing the personnel working in Erasmus offices about digital platforms.

The central focus of the meeting was the Erasmus Without Paper application, which was discussed in detail as a key tool aimed at digitizing the processes within universities participating in the Erasmus+ program. It was emphasized that this innovative application would greatly facilitate the transition of paperwork related to student and staff mobility into digital format.

By participating in such events, our Erasmus Office aims to both enhance the knowledge of our staff and manage the Erasmus+ process more effectively.