Erasmus Koordinatörlüğü
19.09.2024

Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Avusturya’nın Kirchliche Pädagogische Hochschule Wien/Krems Üniversitesi Arasında Erasmus İkili Anlaşması İmzalandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Avusturya’nın Kirchliche Pädagogische Hochschule Wien/Krems Üniversitesi Arasında Erasmus İkili Anlaşması İmzalandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi, uluslararasılaşma stratejisi çerçevesinde yeni bir Erasmus anlaşması daha imzaladı. Avusturya’nın önde gelen üniversitelerinden Kirchliche Pädagogische Hochschule Wien/Krems ile yapılan bu anlaşma, İlahiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi öğrencileri ile akademik personelin karşılıklı değişimini amaçlıyor.

KPH Wien/Krems, Avusturya'nın önde gelen öğretmen yetiştirme kurumlarından biri olan KPH Wien/Krems, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde öğretmen eğitimlerinin yanı sıra, Avusturya’da dini topluluklar için benzersiz din eğitimi programları sunmaktadır.

Bu anlaşma ile birlikte, öğrenciler ve personel, uluslararası deneyim kazanma, farklı eğitim sistemleriyle tanışma ve kültürel alışveriş fırsatlarını elde edecekler. Ayrıca, her iki üniversite arasında akademik iş birliği güçlenerek araştırma projelerinde ortak çalışmaların önü açılacak.

 

---
Erasmus Bilateral Agreement Signed Between Necmettin Erbakan University and Kirchliche Pädagogische Hochschule Wien/Krems University in Austria

As part of its internationalization strategy, Necmettin Erbakan University has signed a new Erasmus agreement. This agreement with Kirchliche Pädagogische Hochschule Wien/Krems, one of Austria's leading universities, aims to facilitate the exchange of students and academic staff from the Faculty of Theology and the Faculty of Education.

KPH Wien/Krems is one of Austria's leading teacher training institutions, offering teacher education at the primary and secondary levels, as well as unique religious education programs for recognized religious communities in Austria.

Through this agreement, students and staff will have the opportunity to gain international experience, familiarize themselves with different educational systems, and engage in cultural exchange. Moreover, academic cooperation between the two universities will be strengthened, paving the way for joint research projects.