Erasmus Koordinatörlüğü
29.09.2024

Erasmus+ KA171 Programı kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ile Akademik İş Birliği Anlaşması

Erasmus+ KA171 Programı kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ile Akademik İş Birliği Anlaşması

Necmettin Erbakan Üniversitesi, uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda önemli bir adım daha attı. Üniversitemiz, Kazakistan’ın Türkistan şehrinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ile Erasmus+ KA171 Avrupa Dışı Ülkeler Programı çerçevesinde bir “Akademik İş Birliği Anlaşması” imzaladı.

Ziyarete Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Fırat Yaldız katıldı. Görüşmelerde, iki üniversite arasında öğrenci ve akademik personel değişimi, ortak projeler ve yayınlar gibi konular ele alındı. Toplantıya ev sahibi kurumdan Rektör Vekili Prof. Dr. Naci Genç’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Dr. Mustafa Giritlioğlu, Prof. Dr. Casim Avcı, Prof. Dr. Selahattin Avşaroğlu ve Dr. Mehmet Kamil Yaşaroğlu katıldı.

Uluslararasılaşmaya Büyük Önem Veriyoruz

İş birliği anlaşmasının imzalanmasının ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini belirtti. “Bu kapsamda kurulmuş idari birimlerimiz ve koordinatörlüklerimiz var. Necmettin Erbakan Üniversitesi özel sektör ve kamu kurumları ile kurduğu güçlü bağlar ile ön plana çıkan bir üniversite. Yüksek öğrenimin sürekli artan uluslararasılaşmasının farkındayız. Bu nedenle uluslararası iş birliği anlaşmaları imzalayarak öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi dünya çapındaki girişimlerde yer almaları için aktif olarak desteklemeye devam ediyor, ayrıca uluslararası lisans ve lisansüstü öğrencileri, genç araştırmacıları ve tanınmış akademisyenleri üniversitemizde ağırlıyoruz” dedi.

Gelecekteki Ortak Projeler

İki üniversite arasında imzalanan bu anlaşma, karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları, ortak akademik projeler ve yayınlar için önemli bir platform oluşturuyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi, yükseköğrenimin uluslararasılaşmasını destekleyen adımlarıyla, küresel bir eğitim merkezi olma yolunda ilerlemeye devam ediyor.

---

Academic Cooperation Agreement between Necmettin Erbakan University and Hoca Ahmet Yesevi International Turkish-Kazakh University within the Scope of the Erasmus+ KA171 Program

Necmettin Erbakan University has taken another significant step forward in its internationalization strategy. The university signed an "Academic Cooperation Agreement" with Hoca Ahmet Yesevi International Turkish-Kazakh University, located in Turkistan, Kazakhstan, within the framework of the Erasmus+ KA171 Program for non-European countries.

The delegation from our university included Rector Prof. Dr. Cem Zorlu, Vice Rector Prof. Dr. Mehmet Birekul, and Head of International Office Prof. Dr. Fırat Yaldız. During the discussions, topics such as student and academic staff exchanges, joint projects, and publications were addressed. The host institution was represented by Acting Rector Prof. Dr. Naci Genç, Vice Rector Dr. Mustafa Giritlioğlu, Prof. Dr. Casim Avcı, Prof. Dr. Selahattin Avşaroğlu, and Dr. Mehmet Kamil Yaşaroğlu.

We Place Great Importance on Internationalization

Following the signing of the cooperation agreement, Rector Prof. Dr. Cem Zorlu emphasized that Necmettin Erbakan University places great importance on internationalization. “In this context, we have established administrative units and coordinatorships. Necmettin Erbakan University stands out as a university with strong ties to both the private and public sectors. We are aware of the ever-growing internationalization of higher education. Therefore, we continue to actively support our students and academics to take part in global initiatives through international cooperation agreements. We also welcome international undergraduate and graduate students, young researchers, and renowned academics to our university,” he said.

Future Joint Projects

This agreement between the two universities provides a crucial platform for mutual student and faculty exchange programs, joint academic projects, and publications. With its steps supporting the internationalization of higher education, Necmettin Erbakan University continues to progress towards becoming a global educational hub.