Erasmus Koordinatörlüğü
02.10.2024

Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Kunaev Üniversitesi Arasında KA171 Erasmus+ Programı Kapsamında Akademik İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve beraberindeki heyet, Kunaev Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Jalairi Omirali Shakarapuly ve Kunaev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Omirali Zhazira Omiralikyzy’ni makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, iki üniversite arasında iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla “Akademik İş Birliği Anlaşması” imzalandı. Anlaşma, özellikle KA171 Erasmus+ Programı çerçevesinde öğrenci ve akademik personel değişim iş birliklerini kapsayacak şekilde genişletildi. Bu program sayesinde iki üniversite arasında öğrenci ve personel hareketliliği sağlanarak, eğitimde uluslararasılaşma hedefleniyor. Bu iş birliği, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin uluslararasılaşma stratejilerine önemli katkılar sunarken, Kunaev Üniversitesi ile uzun vadeli akademik ilişkilerin temelini oluşturacak.

---
An Academic Cooperation Agreement Signed Between Necmettin Erbakan University and Kunaev University Within the Scope of the KA171 Erasmus+ Program

Rector of Necmettin Erbakan University, Prof. Dr. Cem Zorlu, and his delegation visited the Chairman of the Board of Trustees of Kunaev University, Prof. Dr. Jalairi Omirali Shakarapuly, and the Rector of Kunaev University, Prof. Dr. Omirali Zhazira Omiralikyzy.

During the visit, an "Academic Cooperation Agreement" was signed to strengthen cooperation between the two universities. The agreement was particularly expanded to include student and academic staff exchange collaborations within the framework of the KA171 Erasmus+ Program. Through this program, student and staff mobility between the two universities is expected to promote internationalization in education. This cooperation not only makes a significant contribution to Necmettin Erbakan University's internationalization strategies but also lays the foundation for long-term academic relations with Kunaev University.