Erasmus Koordinatörlüğü
10.10.2024

Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Semerkant Devlet Üniversitesi Arasında KA171 Programı Kapsamında Akademik İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve beraberindeki heyet, Semerkant (Sharof Rashidov) Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khalmuradov Rustam Ibragimovich’i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, iki üniversite arasında akademik iş birliğini geliştirmek amacıyla “Akademik İş Birliği Anlaşması” imzalandı.
İmzalanan bu anlaşma, Erasmus+ KA171 Programı kapsamında, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Semerkant Devlet Üniversitesi arasında öğrenci ve personel değişim programlarının hayata geçirilmesini hedefliyor. Ziyaret, iki üniversite arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesi adına atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

---
An Academic Cooperation Agreement Signed Between Necmettin Erbakan University and Samarkand State University Within the Scope of the KA171 Program

Rector of Necmettin Erbakan University, Prof. Dr. Cem Zorlu, and his delegation visited the Rector of Samarkand (Sharof Rashidov) State University in Uzbekistan, Prof. Dr. Khalmuradov Rustam Ibragimovich, at his office. During the visit, an "Academic Cooperation Agreement" was signed to enhance academic collaboration between the two universities.
This agreement, signed under the framework of the Erasmus+ KA171 Program, aims to facilitate student and staff exchange programs between Necmettin Erbakan University and Samarkand State University. The visit was regarded as a significant step in further strengthening the relations between the two universities.