742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri Basın Toplantısı Düzenlendi

20.11.2015

7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin (Şeb-i Arus) genel değerlendirilmesine ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısına Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve davetliler katıldı.

Konya Valisi Muammer Erol, 742. Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin bu yıl; sema gösterileri, bilim, kültür, sanat programları ve ödül törenleri başlıkları altında toplam 168 faaliyetle gerçekleştirileceğini söyledi. ‘Altın kalp münacat ve naat yarışması’ tertip edildiğini belirten Erol, yarışmanın ödül merasimini 7-17 Aralık tarihleri arasında belirleyecekleri bir günde yapmayı planladıklarını ifade etti. Vali Erol, ‘Genç Gönüllerde Hz. Mevlana Konferansı’, ‘Hz. Mevlana’dan Mevla’ya Ulaşanlar’ Çalıştayı, gibi programlarla da törenlerin zenginleştirileceğine vurgu yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise konuşmasında, bu yılki programlarda daha geniş kitlelere ulaşmak istediklerini ifade ederek, “Şehir açısından Şeb-i Arus törenlerinde özel sorumluluklarımız var. Gelen misafirlere Konya kültürünü, Selçuklu medeniyetinin temsilcisi olduğumuzun aktarılması ve misafirlere onları memnun edecek şekilde davranarak Konya’dan memnun ayrılmalarını sağlamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu da üniversite olarak Şeb-i Arus haftasında yapacakları etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, programların Kandil uyandırma merasimi, sevgi ve hoşgörü yürüyüşüyle başlayacağını hatırlatarak aynı gün Mevlana Türbesi’nde sema gösterimi ve gülbank duası gerçekleştirileceği bilgisini de verdi.

Paylaş