Alzheimer Hastalarının "Unutanları Unutmayalım" Sergisi İlgi Topladı

07.05.2018

Alzheimer hastalarının rehabilite tedavileri sırasında hastalar tarafından kağıt, karton, plastik gibi geri dönüştürülebilir malzemeler ile yapılmış el işlerinin sergilendiği “Unutanları Unutmayalım” sergisi gerçekleştirildi. Üniversitemizin de paydaşı olduğu, yapımı Karatay Belediyesince tamamlanan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinde rehabilitasyon gören hastalar tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler ilgi gördü.

Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi Başkanı ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Güney, Alzheimer hastalarının el emeklerinin sergilenmesinin hem hastalar hem de hasta yakınları için moral verici olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Figen Güney, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinde hastaların uzmanlar tarafından rehabilite edilerek boyama, hamur işi, el işi gibi sosyal aktivite çalışmaları ile kaliteli vakit geçirmelerinin sağlandığını belirtti. Yapılan tedavilerde ortaya çıkan çalışmaların sergilenmesinin çok güzel bir organizasyon olduğunu dile getiren Prof. Dr. Güney, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Alzheimer hastalığının bilinirliğinin arttırılması ve farkındalık oluşturulması için serginin önemli olduğunu söyleyerek, Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinde düzenlenen eğitici programlar, seminerler ve toplantılar ile hasta yakınlarının Alzheimer hastalığı hakkında bilgilendirildiğini vurguladı. Başkan Hançerli, Gündüz Yaşam Merkezinde Alzheimer hastalarının gündüz bakımlarının yapılıp hasta yakınlarına da destek olunduğunu belirterek sergide emeği geçen Alzheimer hastalarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Paylaş