Azerbaycan Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova’dan Rektörümüze Ziyaret

05.04.2016

Konya’da eğitim gören Azerbaycanlı öğrencilerle ilgili olarak bir dizi faaliyetlerde bulunmak için Konya’ya gelen Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i ziyaret etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak dost ve kardeş Azerbaycan’dan gelen çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Rektör Şeker; 37 lisans, 34 yüksek lisans, 8 doktora öğrencileri ile beraber Tıp Fakültesinde de 5 tane Azerbaycanlı asistanları olduğunu sözlerine ekledi.

Konya’daki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin sorunlarını yerinde öğrenerek eğitimlerinin daha sorunsuz ve verimli şekilde sürdürülmesinin sağlanmasına katkı sunmak için Konya’ya geldiklerini ifade eden Nesibova da; yeni bir üniversite olmasına rağmen birçok Azerbaycanlı öğrenciye kucak açarak sahiplenen Necmettin Erbakan Üniversitesine Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker nezdinde teşekkürlerini ifade etti.

Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ayrıca Konya’daki tüm Azerbaycanlı üniversite öğrencilerinin katıldığı toplantıda öğrencilerin sorunlarını dinledi. Toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu da katıldı. Kutlu toplantıdaki konuşmasına Dağlık Karabağ’daki mücadelede şehit olanlarla ilgili taziye dilekleriyle başladı. Kutlu ayrıca; Necmettin Erbakan Üniversitesinde bulunan birçok yabancı uyruklu öğrencilerden Azerbaycanlı öğrencilerin başarılarıyla göz doldurmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Paylaş