Bu Vatan İçin Toprağa Düşmüş Tüm Şehitlerimize Rahmet Dileriz

16.03.2016

“101. yıldönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferimiz; milletimizin şartlar ne kadar zor olursa olsun büyük zaferler kazanabilecek güç ve inanca sahip olduğunu göstermiştir. Milletin inancı ve manevi gücünün her türlü gücün üzerinde olduğunu ve medeniyetimizin dünya sahnesinden asla silinmeyeceğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Çanakkale Savaşı milletimizin kaderini derinden etkileyerek tarihe silinmez izler bırakmıştır. Bu zafer milletimizin sayısız şeref ve şan ile dolu tarihinin ışıltılı sayfalarından biridir.

Milletimizin birlik ve beraberliğine karşı çirkin emelli saldırılarla karşılaştığımız bugünlerde, tarihimizden aldığımız bu destansı zaferlerin manevi gücü bizleri daima dimdik ayakta tutacaktır. Bizler atalarımızdan aldığımız bu toprakları, başkalarına bırakmamak üzere ant içmiş bir nesiliz. Milletimiz her zaman olduğu gibi zor zamanlarda birbirine kenetlenerek tek vücut olarak zalimlerin karşısında durmaya devam edecektir.

Gelecek kuşakların tarihi zaferlerini unutmamasını ve Rabbimizin bir daha Çanakkale Savaşı benzeri savaşları ülkemize yaşatmamasını temenni ediyorum. Gençlerin Çanakkale Savaşı ile elde edilen istiklalimizin ve güzel vatanımızın kıymetini bilerek insanlığa hizmet için daha fazla çaba sarf etmelerini, dirliğimizi ve bekamızı koruyarak birlik içinde yaşamalarını diliyorum.

Necmettin Erbakan Üniversitesi her zaman tarihini anlayan ve bu sorumlulukla hareket eden nesiller yetiştirmeye devam ederek, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizi hak ettiği parlak yarınlara taşıma gayretinde olacaktır.

Bu vesile ile Çanakkale Savaşı’ndan bugüne kadar bu vatan için toprağa düşmüş, canlarını feda etmiş tüm şehitlerimize rahmet dilerim.”

Prof. Dr. Muzaffer Şeker

Rektör

Paylaş