Cumhurbaşkanımızdan Üniversitemize Metro Müjdesi

18.12.2015

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde Alaaddin-Adliye arasına yapılan tramvay hattına ilişkin bilgi vererek, “Yeni hattın hayırlı olmasını diliyorum. 500 trilyon maliyeti olan hatta emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. Erdoğan Konya'ya yapılacak metro hattı ile ilgili alt yapı çalışmalarına da yılbaşından sonra başlanılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hatla ilgili bilgi verirken, kente yapılacak metro hattı ile ilgili de konuştu. 'Şehir merkezi ile üniversite tramvay hattın yerine metro ile ulaşım yer altına alınacak' diyen Erdoğan, “Necmettin Erbakan Üniversitesi ile belediye arasına bir başka metro daha kurulacak. Bu proje ile Konya 27 istasyonu olan günde 500 bin yolucu taşıyan metroya sahip olacak. Alt yapı çalışmalarına yılbaşından sonra başlayacağız.” dedi.

"Konya 13 Yılda Devrim Yaşadı"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya geçtiğimiz 13 yılda adeta bir devrim yaşadı. Konya, ulaşım ağı en iyi olan şehirlerimizden biri haline geldi. Geçmişte başkentlik yapmış Konya bugün de Türkiye'ye Başbakan göndererek o şanlı günlerin ruhunu hala bünyesinde yaşattığını göstermiştir. Biz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, değerli Başbakanımız ile Konyalı kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Anadolu'daki ilk devletimizin başkenti olan Konya, bu coğrafyadaki en önemli zaferlerin en yakın şahididir.”

Erdoğan Tramvay Kullandı

Erdoğan, açılışın ardından yeni alınan tramvaylardan birine binerek vatman koltuğuna geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'ten bilgi alan Erdoğan, Konya Valiliği'ne kadar tramvayı kullandı.

 

Paylaş