Gençlere Akademi Programıyla 'Telif Hukuku' Anlatıldı

22.12.2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ‘‘Gelecek Gençlerin’’ Kültür Endüstrileri destek programı kapsamında desteklenen ‘Çekim Alanı: Konya Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezi’ projesi kapsamında Üniversitemiz Hukuk Fakültesi, Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü ve Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) iş birliğiyle tasarlanan “Telif Hukuku Akademisi” SİA Meram yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Telif Hukuku Akademisi’ne Üniversitemiz, Selçuk Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinden hukuk, mühendislik ve güzel sanatlar fakültelerinde lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrenciler ile mezunlar katıldı. Katılımcılara telif hukukunun temel ilkelerinden başlayıp fikri mülkiyet haklarının korunmasına kadar geniş bir perspektifte kapsamlı bir eğitim sunuldu.



Program kapsamında; Prof. Dr. Nuran Koyuncu tarafından Telif Hukuku Genel Esaslar, Dr. Öğr. Üyesi Banu Bilge Sarıhan tarafından Dijital Eser Kavramı Çerçevesinde NFT’ler, Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Bal tarafından Telif Hakları Uyuşmazlıkları ve WIPO Tahkimi, Patent Uzmanı Hülya Doğan tarafından Sınai Mülkiyet Hakları: İnovasyon ve Koruma Stratejileri, Arş. Gör. Bekir Boga tarafından Fikir ve Sanat Eserleri Kanununda Düzenlenen Suçlara Genel Bir Bakış, Dr. Muhammet Durdu tarafından Telif Kazançlarının Vergilendirilmesi, Arş. Gör. Mustafa Yasir Akteke tarafından Telif Hakkının Devri, Dr. Abdurrahim Altun tarafından Yapay Zekâ Tarafından Meydana Getirilen Eserlerin Fikri Mülkiyet Hukuku Açısından Değerlendirilmesi, Dr. Öğr. Üyesi Atıf Emre Demet tarafından Mühendislikte Patent Uygulamaları ve Veri Tabanları, Dr. Himmet Koç tarafından Üniversite Öğretim Elemanlarının ve Öğrencilerinin Buluşlarının Patentlenmesi, Dr. Öğr. Üyesi Muradiye Çevikçelik tarafından Telif Hakları Alanında Meslek Birliklerinin Kuruluş ve İşleyiş Esasları ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci tarafından da Yayın Etiği başlıklı eğitimler gerçekleştirildi.

Sosyal İnovasyon Ajansı Direktörü Ali Güney programa katkı sunan tüm paydaşlara ve katılımcılara teşekkür etti. Telif Hukuku Akademisi; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Koyuncu, Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci’nin akademiye katılan öğrencilere katılım belgelerini takdim etmeleriyle sona erdi.





Paylaş