Güzel Sanatlar Fakültemizin Hazırladığı Fuat Sezgin Sergisi Karaman ve Diyarbakır'da Sergilendi

27.12.2019
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim, Seramik, Geleneksel Türk Sanatları ve Grafik bölümlerinin Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına yaptığı eserlerden oluşan sergiler Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve  Dicle Üniversitesinde sergilendi. 

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ilan edilen "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" etkinlikleri kapsamında hazırlanan sergiler Karaman ve Diyarbakır'da meraklılarıyla buluştu.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi sanat galerisinde sergilenen İslam bilim tarihi araştırmalarına ömrünü adayan Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatının farklı dönemlerini yansıtan fotoğraflarının yanı sıra çalışmalarından kesitler, hayatına dair notlar ve önemli sözlerin yer aldığı serginin açılışına Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül katılarak bir konuşma yaptı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde gerçekleştirilen programa ise Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, il ve üniversite protokolü, akademik ve idari personel, davetliler ile öğrenciler katıldı.

Paylaş