İstiklal Marşı’nın 93.Yıl Dönüm Paneli Düzenlendi

13.03.2014

İstiklal Marşı’nın kabulünün 93.yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen panele; Vali Muammer Erol, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız. Prof. Dr. Muhsin Kar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar ve Fen Fakültesi Dekanı Hüseyin Kara katıldı.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H. Ahmet Özdemir’in başkanlığında Doç. Dr. Caner Arabacı ve Doç. Dr. Cemal Güven’in konuşmacı olarak katıldığı ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “Bugün burada bir kez daha Cumhuriyetin kuruluş günü sürecinde  ahlak önderi olarak şairliğinin yanı sıra muhteşem bir entellektüel birikimle münevverciliğiyle ve güzide hayatıyla bizlere örnek olan bir şahsiyeti, Mehmet Akif’i, saygı ve şükranla  anıyoruz. Özellikle genç öğrenci arkadaşlarımın Safahat’ı bir değil bir çok kez okumalarını ve iyi analiz ederek çıkaracakları derslerle hareket etmeleri gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Panelistlerden Doç. Dr. Caner Arabacı konuşmasında, ‘İngiliz ve Fransız marşlarının içeriğine dikkat çekerek, İstiklal Marşı’nın 1921 yılında milli mutabakat ve mili bir bütünleşme amacıyla olağanüstü şartlarda yazıldığını, milli inanışın ve kalkışın ürünü olan Marşımızın o dönemlerde değiştirilmesi için yoğun çaba sarfedilmesinin düşündürücü olduğunu’ ifade etti  Doç. Dr. Caner Arabacı sözlerini: “Milli istiklale, vatanın bütünlüğüne ve devlete sahip çıkma görevi, bu gençliğindir.” diyerek  tamamladı.

Programda, Karkent İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Rukiye Nur Kaplan İstiklal Marşı dinletisini sundu.

Panelin sonunda Vali Muammer Erol ve Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker katılımcılara teşekkür belgesi takdim ettiler.

Paylaş