Konya MMO Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde Konferans Verdi

26.10.2015

Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde bir konferans verdi.

Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Makine Mühendisliği Bölümü Hocaları, bölüm öğrencileri ve diğer misafirler katıldı.
Necmettin Erbakan Üniversitesinde olmaktan memnun olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Duransoy, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Necmettin Erbakan Üniversitesinin fiziki şartlarının fevkalade iyi olduğunu, fakültenin hocalar bakımından kaliteli olduğunu ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Duransoy, öğrencilere mesleki eğitime dair de bilgiler verdi.

Öğrencilere, ne istediklerine bu zamanlarda karar vermelerini hatta sanayide yarı zamanlı bile olsa bir işe girmelerinin kendilerine fayda sağlayacağını hatırlatan Duransoy şunları söyledi: “Makine Mühendisleri Odası olarak kurduğumuz gücün şu andan itibaren sizler de birer parçasısınız. Okurken Odamıza gelip eğitimlerden, sosyal faaliyetlerden yararlanabilirsiniz. Bunlar size zaten ücretsiz sunulan imkanlar. Meslek içi eğitimlerle alanınızda başarılı mühendisler olabilir mesleki konuda yeterlilik kazanabilirsiniz. Mesela mekanik tesisat kursunu bitirince alacağınız belge ile projelere imza atma hakkı da elde ediyorsunuz. Tabii bu belgeleri almak için mühendisliği yapıyor olmanız gerekmektedir.”

Çeşitli kurumlarla yaptıkları işbirliği protokollerine de değinen Duransoy, her kurumun kendilerine farklı bir katkısı olduğunu bu sayede bünyelerindeki insanlara daha çok faydaları dokunduğunu belirtti.

Konya’nın otomotiv sektöründe zirve sayılabilecek ölçüde önde olduğunu belirten Duransoy, Konya’da okuyor olmanın da avantajlarından öğrencilerin faydalanmaları gerektiğini söyledi. Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Paylaş