Türkiye Yeşilay Cemiyeti Konya Şube Başkanlığı tarafından Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programları kapsamında devam eden uygulayıcı eğitimler hakkında bir basın toplantısı yapıldı..
Bera Otel’de düzenlenen toplantıya; Vali Muammer Erol, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Hakkı Taşkapu ile öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Hakkı Taşkapu, Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin kuruluşunu anlatarak başladığı konuşmasında ; Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte ortak projeleri olan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programının yürürlüğe konduğunu belirterek, Türkiye genelinde bağımlılıkla topyekün bir mücadele için 28.000 rehber öğretmenin uygulayıcı eğitimine başlandığını ifade etti.. Çalışmalarla 20 Milyon öğrenci ve veliye ulaşma hedeflerinin olduğunu söyleyen Taşkapu bu kapsamda Konya’da 22 farklı grupta 772 Rehber Öğretmenin de eğitimine başlandığını bildirdi.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin Genç Yeşilay programları dahilinde üniversiteli gençliğe ulaşmak adına her üniversiteye bir Genç Yeşilay topluluğu kurulması ve üniversitemizde de bu topluluğun olması sebebiyle Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de konuyla ilgili bir konuşma yaptı. Rektörümüz, Yeşilay denildiği zaman ilkokul çağlarında Yeşilay Derneği tarafından afişlerde yayınlanan “ İçki Kötülüklerin Anasıdır” hadis-i şerifini hatırlatarak bundan sonra Yeşilay derneğinin bir fetret dönemine girdiğini ve sessizliğe büründüğünü belirterek ;” Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda yol göstermeleriyle geçmiş yıllarda amatörce çalışan bu kuruluşumuz artık daha profesyonel olarak sadece yurt içi değil yurt dışında da şubeler açarak uluslararası anlamlı bir mücadele sergilemeye başladı. Bir birey olarak , bir aile babası olarak, hem de bir üniversite Rektörü olarak Yeşilay Cemiyetine ulusal ve uluslararası yaptığı çalışmalar ve gayretlerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum” dedi
Toplumun her kesiminde bağımlılıkla ilgili farklı düzeylerde farklı sorunlar olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Şeker :” Bağımlılığın ortadan kalkması için farkındalık oluşturma ve bireylerin bilinçlenmesi adına toplumun her kesimine profesyonel anlamda bilgi aktarılması gerekiyor. Yeşilay bize bu fırsatı sağlamış oluyor. Yeşilay’ın üniversitelerde oluşturmuş olduğu topluluklar ile üniversite gençliğine yönelik çalışmalar da hız kazanmış durumda. Şükür ki Konya’da öğrencilerimiz arasında bağımlılık oranı çok düşük ama bu durum oranın büyümeyeceği anlamına gelmiyor. Koruyucu olma noktasında ön bilgilendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarını yürütmek durumundayız. Türkiye’de, gençliğin özellikle zamanını ve kendisine emanet edilmiş olan fiziksel özellikleri değerlendirmede çok dikkatli olmadıkları bir tablo görüyoruz. Allah zamanı nasıl değerlendirdiğimiz ve bize emanet ettiği vücudumuzu nasıl koruduğumuz noktasında hepimize hesap soracak. Beşikten mezara kadar bizler bu sorumlulukla mükellefiz. Bu anlamda yapılan farkındalık çalışmalarına her birimizin katkıda bulunması gerekiyor.” diyerek gerçekleştirilen çalışmaların başarılı olması temennisinde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da yaptığı konuşmasında; Bağımlılıkla mücadele noktasında en önemli tedbirin bu bağımlılığı yapan maddelerin erişimine ulaşımının zorlaştırılması olduğunu belirterek: “ Çocuklarımızın ve gençlerimizin dikkatini bu alana çekmek isteyen çok çeşitli faaliyetler yapılıyor. Bizler eğitimci olarak bağımlılık eğitiminin mutlaka uzmanlar eliyle yapılmasını arzu ediyoruz. Bakanlığımız da özellikle bu konuya hassasiyet göstererek bu eğitimin Rehberlik öğretmenleri tarafından yapılmasına karar verdi. Rehber öğretmenlerimiz konuya nasıl ve nereden yaklaşılacağı noktasında uzman oldukları için bu uygulamayı oldukça anlamlı ve faydalı buluyorum. Onlar kanalıyla bu çalışmanın Yeşilay ile ortaklaşa yürütülmesi çok önemli.” dedi.