Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizin Dekanlığına Prof. Dr. Adnan Özdemir Atandı

16.11.2015

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığına Yükseköğretim Kurulu kararıyla Prof. Dr. Adnan Özdemir atandı.

Prof. Dr. Adnan Özdemir 1958 yılında Ardahan’ın Ovapınar köyünde doğmuştur. İlköğrenimini 1969 yılında doğduğu köyde, orta öğrenimini 1973 yılında Giresun’da, lise öğrenimini ise 1976 yılında Erzincan’da tamamladı. 1978 yılında girdiği Selçuk Üniversitesinden 1982 yılında jeoloji mühendisi olarak mezun oldu. Aynı yıl mezun olduğu bölümde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Adnan Özdemir, 1985 yılında yüksek lisansı, 1989 yılında ise doktorasını Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamlamıştır.

1993 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalına yardımcı doçent olarak atanan Özdemir, 2009 yılında doçent, 2015 yılında ise profesör olmuştur. Adnan Özdemir lisans eğitiminde Zemin Mekaniği, Kaya Mekaniği, Baraj ve Tünel Jeolojisi, Mühendislik Jeolojisi ile Jeoteknik İncelemeler, lisansüstü eğitimde ise Uygulamalı Zemin Mekaniği, Kaya Mekaniği Prensipleri, Şev Stabilitesi ile Uygulamalı Jeolojide Coğrafi Bilgi Sistemleri gibi dersler vermiştir. Adnan Özdemir’in mühendislik jeolojisi, jeoteknik, ve hidrojeoloji konularında ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Adnan Özdemir halen Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 

Paylaş