Nano Dünya Üniversitemizde Konuşuldu

18.06.2019
Bilim ve Teknoloji AUM (BİTAM)

Üniversitemiz AKEF Konferans Salonunda Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİTAM) tarafından düzenlenen "NanoOkul-2019/Nano Dünyayı Keşfediyorum" başlıklı etkinlik açılış programıyla başladı. Öğrencileri, nanobilim ve nano teknoloji ile tanıştırmak ve farkındalık oluşturmak için yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Doğan, Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Bingöl, Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, akademisyenler ve ortaokul öğrencileri katıldı.

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Bingöl yaptığı konuşmada nanobilim hakkında dinleyenleri bilgilendirdi. Ülkemizin de Vizyon 2023, Vizyon 2071 gibi stratejilerini kapsayacak bir dönemde, başarının nanobilim ve nanoteknolojiyle yaşayacağını kaydeden Bingöl, dünyada da nanobilim ile ilgili lisans, yüksek lisans gibi programların yaygın olduğunu belirtti.

Bu konuya ilgi çekilmesinin gerekliliğini anlatan Bingöl; “Ülkemizde bu yeni teknoloji devrine uyum sağlayabilmek için birçok bilim insanı tarafından çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik kendi öz kaynaklarını kullanarak ilk defa bir devlet üniversitesi olan Necmettin Erbakan Üniversitesinde düzenlenen nanoOkul-2019 etkinliğimizin bu anlamda önemini vurgulamak isterim. Katkıları ve teşriflerinden dolayı Üniversitemiz yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz de konuşmasında son 20 yıldır nano teknolojide meydana gelen gelişmelerin özellikle gelişmekte olan ülkelerde rekabet seviyelerini bir üst noktaya taşıdığını kaydederek şunları söyledi: “BİTAM olarak geleceğinizle ilgili yol göstermek adına böyle bir program hazırladık. Faydalı olacağını, genç arkadaşlarıma ışık tutacağına inanıyorum. Bundan sonraki faaliyetlerde de gençlerimizin bilimle buluşmaları adına önemli olduğunu söylemek isterim. Umarım bu etkinlikler sizlere faydalı olur.”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Doğan ise konuyla ilgili gençlere düşündürücü sorular yönelterek bu sistem üzerine düşünmelerini istedi. Doğan, nano dünyayı keşfetmeleri için gençlere kolaylıklar diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ise; “Karşımda şimdinin küçük, geleceğin büyük bilim adamlarını görüyorum. Üniversitemiz hem bilim üretmek, hem de ürettikleri bilimi paylaşmak için vardırlar. Biz de bunu yapmak istiyoruz. Siz gelecekte neler yapabileceğinizi, belki de bu program çerçevesinde göreceksiniz. Bu projenin arkasının geleceğini düşünüyorum. Bu etkinliğin sizin için faydalı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Rektör Zorlu, konuşmasının ardından, etkinliğe ilk kayıt yaptıran öğrenci Ahmet Selim Kayacan’a nanoOkul-2019 formasını takdim etti.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından açılış programı sona erdi. Etkinlik 3 gün boyunca Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve BİTAM bünyesinde devam edecek.

Paylaş