Rektör Şeker Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası Sempozyumunun Açılış Törenine Katıldı

24.10.2018

Danıştayın kuruluşunun 150’nci yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen, “Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası Sempozyumu”nun açılış töreni, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı.

Konuşmasına bu yıl 150. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Danıştay’ı tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sempozyumun ülke tarihinin en büyük, en köklü reformlarından birinin gerçekleştirildiği 24 Haziran seçimlerinin hemen sonrasına tekabül etmesinin önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sempozyumda yaptığı konuşmada, “Hukuk devletinin mütemmim cüzü; etkin ve hızlı işleyen, milletin vicdanını rahatlatan kararlara imza atan bir yargı sisteminin mevcudiyetidir. Hukukun üstünlüğünü esas alan bir devlette yargı ‘hakem’ vasfındadır. Yargının bu görevini yerine getirebilmesi ise önüne gelen sorunları, objektif, adil, Anayasanın ve yasaların çizdiği sınırlar içerisinde kalarak çözmesine bağlıdır” dedi.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Danıştayın idari ve yargısal alanda sürdürdüğü tüm faaliyetlerinde tabi olduğu tek ilkenin hukukun üstünlüğü olduğunu belirterek, "Unutulmamalıdır ki, hukuki güvenlik ilkesi, hukukun üstünlüğünün temel unsurlarındandır." dedi.

Paylaş