Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker Türkmenistan El Sanatları Sergi Açılışına Katıldı

01.12.2015

Türkmenistan Kültür Günleri kapsamında Türkmenistan El Sanatları Sergisi İnce Minare Müzesinde ziyaretçilere açıldı. Sergi açılışına Türkmenistan Kültür Bakan Yardımcısı Atageldi Şamıradov, Vali Yardımcısı Fahri Oluk, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkmenistan'dan gelen kalabalık bir heyet ve vatandaşlar katıldı.

Türkmenistan yöresine ait halı, kilim ve desenlerin bulunduğu sergiyi gezen Şamıradov, Türkiye'de çok sıcak karşıladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Türkiye ile ilişkilerin asırlar öncesine dayandığını ifade eden Şamıradov, "Türkiye ile tarihi ilişkileri en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. 29 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında Konya ve İzmir'de kültür sanat sergileri düzenlenecek.  Kültür Günleri çerçevesinde Türkiye'deki kardeşlerimizi sanatla ilgili Türkmen kültürüyle ilgili geniş bilgi alabilirler. Bu serginin tarihi bir binada gerçekleşmesi sevindirici ve memnun edici bir durum." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de sergiyi Selçuklu’nun iki başkentinin buluştuğu bir etkinlik olarak değerlendirdi. Şeker, program kapsamında düzenlenen etkinliklerle Türkmenistan'daki kültür mirasının tanıtıldığını belirterek, "Bu sergi bizim yabancısı olmadığımız, köylerimizde hepimizin örneklerini gördüğümüz desenler, motifler, halılar, kilimler içermekte. Türkmenistan bizim yabancılık çekmediğimiz ata yurdumuz ve Türkiye iki devlet tek milletiz. Biz birbirimize destek olmalı, yan yana durmalıyız. Birbirimizi tanımak ve bilmek adına bu tarz faaliyetler önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Paylaş