Uluslararası Rumi Pediatri Kongresinin Açılış Programı Gerçekleşti

05.12.2019

Rumi Pediatri Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Rumi Pediatri Kongresi Konya’da yapılan açılış programı ile başladı.

Rumi Pediatri Kongresi Başkanı Hanifi Soylu yaptığı konuşmada, Kongreye teşriflerinden dolayı misafirlere teşekkür ederek yapılacak Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Kongrenin önemine değinerek Konya’nın çok köklü bir devlet olan Selçuklulara başkentlik yaptığını hatırlatarak; “Hz. Mevlana gibi bir insanın şehri olan Konya, her anlamda önemli bir görevi ifa etmektedir. Aynı zamanda bir sağlık merkezi olma yolunda yürüyüşünü devam ettiriyor. Bugünkü Pediatri dalında yapılan Kongre, yaklaşık 300 katılımcıyı misafir ediyor. Artık küresel hale gelen Dünyada, böyle önemli bir çalışmanın şehrimizde yapılması, uluslararası anlamda misafirleri ağırlamak, ilim adamları ile bir arada olmak son derece kıymetli… Ben oluşan bu sinerjiden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ise Selçuklu Devletine uzun yıllar başkentlik yapmış olan Konya’nın, siyasi ve bilimsel anlamda bir merkez olduğunu söyleyerek; “Tarihi derinliği olan Konya’da birçok etkinlik yapılıyor. Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi çok önemli işler yapıyor; bunlardan biri olan Pediatri Kongresine paydaş olmaktan bizler onur duyuyoruz. Kongrede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hoşgörünün Başkenti Konya’mızdaki bu birlikteliğin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de, Konya’da böyle bir Kongrenin organize edilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Pediatri gibi önemli bir branşın temsilcilerinin hoşgörü şehrinde bir araya gelmiş olmalarından mutluluk duyduklarını kaydetti.

Kongre, açılış programının ardından gerçekleştirilen oturumlarla devam etti.

Paylaş