Üniversitemiz Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden Etkinlik

11.05.2016

Üniversitemiz AKEF Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (BÖTE) önemli bir etkinliğe imza attı. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Naci Çoklar yaptıkları etkinlikle ilgili bilgi verdi. Öğrencilerinin teknolojinin liderleri olarak değerlendiren Çoklar, bu etkinliğin bölümün tanıtımındaki eksikliklerin giderilmesi adına düzenlendiğini söyledi.

Çoklar; “BÖTE’nin ne iş yaptığını herkese aktarmak için böyle bir etkinliğin olması gerekiyordu. Öğrencilerimize teknoloji liderliği yapabilme ve bu kültürü gelecekteki öğrencilerine aktarabilme niyetiyle bugün buradayız. Bir diğeri Fakültemiz Öğretim Üyeleri arasındaki sinerjiyi sağlamak da istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 Proje kapsamında yapılan proje sergisinde daha çok eğitsel yazılımların ön plana çıktığını belirten Çoklar, “100 civarında eğitsel yazılım ve eğitsel oyuna ek olarak, grafik ve modelleme konusunda 15, internet tabanlı ve PC tabanlı programlama konusunda 20, tablet uygulamaları konusunda 10 ve donanım konusunda 3 proje sergilenmiştir. Amatör ruhla sergilenmesine karşın, bölümün gücünü göstermesi, ifade edilen sinerjinin oluşturulması ve YÖK tarafından kapatılması veya başka bir bölüme dönüştürülmesi senaryoları konuşulan bölümün MEB’deki rolü gereği daha çok desteklenmesi adına proje sergisinin önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Paylaş