Üniversitemizde Dostluk Kazandı

12.12.2023
Meram Meslek Yüksekokulu

Üniversitemiz Meram Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim elemanları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Konya Ampute Spor Kulübü ile dostluk maçı yaptı.

Engelli vatandaşların toplumda daha fazla görünür olması ve farkındalık yaratılması amacıyla düzenlenen karşılaşma Selçuklu Ampute Futbol Sahası’nda yoğun izleyici katılımıyla gerçekleştirildi.

Dostluk maçı öncesinde konuşan Üniversitemiz Meram MYO Müdürü Doç. Dr. Süleyman Doğu, engelli vatandaşların hayatın her alanında yer alması gerektiğini belirterek, “Engellilerimiz bizim baş tacımız. Onların yaşam kalitesini artırmak ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız. Bugün burada onlarla birlikte olmaktan ve spor yapmaktan çok mutluyuz. Bu maç, engellilerin spor yapabileceklerini ve başarılı olabileceklerini göstermek için güzel bir fırsat oldu” dedi.


Spor Yapmak Fiziksel ve Ruhsal Sağlığımız İçin Çok Önemli

Konya Ampute Spor Kulübü Başkanı İzzet Soydabircan ise, NEÜ Meram MYO'nun kendilerine gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkürlerini ifade ederek, “Engelliler olarak spor yapmanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımız için çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, bize bu imkanı sağlayan NEÜ Meram MYO'ya çok minnettarız. Bu maç, engellilerin toplumda daha fazla kabul görmesi ve saygı duyulması için bir adım oldu. Umarız, bu tür etkinlikler artarak devam eder" diye konuştu.


Paylaş