Üniversitemizde İlk ve Ortaokul Öğrencileri İle Beraber Kitap Okuma Etkinliği Yapıldı

31.03.2016

Türkiye genelinde 52. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde (AKEF) de kitap okuma programı düzenlendi. Programda okumanın önemine dikkat çekildi.

AKEF ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının birlikte organize ettiği programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu, AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Daire Başkanları, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık: “Kütüphane, arkadaş ve okumak kelimelerini hep akla getirir. En güzel, vefakâr dostumuz kitaptır.” dedi. İnternetten de kitapların okunabildiğini ancak insanoğlunun kağıda basılmış eserlerin sıcaklığını başka yerde bulamayacağını söyleyen Kırbıyık, basılı kitapların hakkını vermek gerektiğini, insanın zihnini yoğunlaştırması için bu kitapların önemli olduğunu belirtti. Kütüphanelerin de insan hayatında önemli bir konumda bulunduğunu anlatan Kırbıyık, programa katılan ilk ve ortaokul öğrencilerine kütüphanelere gitmeyi alışkanlık haline getirmelerini tavsiye etti.

Program; Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Karakışla ile daire idareci ve personellerine teşekkür belgesi verilmesi ve hafta dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından mini konserle devam etti.

Saatler 12.30’u gösterdiğinde ise misafir gelen ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile beraber tüm katılımcılar aynı anda kitap okudu. Program resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi. 

Paylaş