Üniversitemizde "İntihal ve İntihal Programları Eğitimi" Verildi

25.12.2015

Üniversitemizde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından "İntihal ve İntihal Programları Eğitimi" gerçekleştirildi.

AKEF Erol Güngör Konferans Salonu ve Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi Konferans Salonundaki eğitimler; Üniversitemiz kütüphanesi personelleri Deniz Mercan, Seval Duygu İrdeli, Meltem Dişli tarafından gerçekleştirildi.

Verilen eğitimlerde; YÖK’ün 15.01.2015 tarihli ve 1913 sayı numarası ile tüm üniversitelere gönderdiği “Lisansüstü Eğitim-Öğretim İlkeleri” konulu yazısının D-TEZLER bölümünde; “Lisansüstü eğitim tezleri savunmaya alınmadan önce ilgili öğrenci tarafından düzenlenecek intihal programı raporu teslim edilir.” maddesi uyarınca intihal ve intihal programları hakkında dinleyiciler bilgilendirildi.

Konuşmacı Deniz Mercan intihal ve atıf hakkında bilgi verirken, intihalin önlenmesinin öneminden, intihal cezalarından bahsederek, atıf ve kaynakça gösterimini anlattı.

Diğer konuşmacı Seval Duygu İrdeli ise, intihal engelleme programlarından bahsedip, Üniversitemizin abone olduğu ithenticate ve turnitin programları arasındaki farklar konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Meltem Dişli ise sunumunda; ithenticate, turnitin ve mendeley programlarının kullanımını uygulamalı olarak gösterdi.

İntihal ve intihal programları hakkında güncel bilgilerin paylaşıldığı ve soruların cevaplandırıldığı eğitimlere Öğretim Üyeleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

Paylaş