18.11.2020

Etik Kurul Onayı

****ULAKBİM TR DİZİN Komitesinin 2020 yılı dergi değerlendirme kriterlerinde yapmış olduğu değişiklik üzerine, Sosyal Bilimler de dahil olmak üzere tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için ve etik kurul kararı gerektiren klinik ve deneysel insan ve hayvanlar üzerindeki çalışmalar için ayrı ayrı etik kurul onayı alınmış olması, bu onayların makalede belirtilmesi ve belgelendirilmesi talep edilmektedir.   (TR DİZİN İçin Tıklayınız.)

****Etik kurul izni gerektiren tezden üretilmesi düşünülen yayımlarda , tez öneri sürecinde Etik Kurul onayı alınması gerekmektedir.

****Etik Kurul kararı almak için Üniversitemiz Bilimsel Araştırmalar Etik Kurullarına başvurarak Etik Kurul onayı alabilirler. (Üniversitemiz Etik Kurulu İçin Tıklayınız.)