19.06.2023

Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları

2019/2 Sayılı “Bağımlılıkla Mücadele” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında uyuşturucu, alkol, tütün gibi madde bağımlılıkları ile kumar, teknoloji bağımlılığı gibi davranışsal bağımlılıklarla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürülmesi, bakanlıklar ve kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonunun sağlanması amacıyla Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu oluşturulmuştur.
Bu çerçevede üniversiteler ve Yükseköğretim Kurulu’nun da paydaş olduğu ulusal strateji belgesi ve eylem planlarının ortak çalışma kültürü ile gerçekleştirilmesini sağlamak, uyuşturucu-alkol ve tütün bağımlılığı konularında yerel ve ulusal düzeyde yapılan araştırma ve çalışmalara destek olmak, yeni bilimsel gelişmeler konusunda paylaşımlarda bulunmak ve il düzeyinde yapılan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurullarında yer almalarını sağlamak amacıyla biriminiz akademik personellerinden uyuşturucu-alkol ve tütün bağımlılığı konularında akademik çalışmaları bulunan, ayrıca bu konuda akademik çalışması bulunmamakla birlikte bu alanda çalışmak isteyen öğretim üyeleri ile yükseklisans ve doktora öğrencilerimize ait adınızın,soyadınızın ve mail adresinizle hangi alanda çalışma yapmak istediğinize dair bilginin 20.06.2023 mesai bitimine kadar [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir. Akademik personelimiz ve öğrencilerimize duyurulur.