12.01.2024

Etik Kurul Onayı

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 40. maddesinin 8. fıkrası (“Lisansüstü programlarda kayıtlı öğrencilerin eğitim-öğretim süreçleri kapsamında yapacakları araştırma, yayın, anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmada, insan ve hayvanların (materyal/veriler dahil) deneysel ya da diğer bilimsel amaçlarla kullanılmasında, insanlar üzerinde yapılan klinik araştırmalarda, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, gereğince retrospektif çalışmalarda etik kurul onayı alınması zorunludur. Etik kurul başvuru ve onay süreci Senato tarafından belirlenen esaslara göre yürütülür.”) kapsamındaki araştırmalar için etik kurul onayı zorunludur ve etik kurul onayı alındıktan sonra tez önerisi başvurusunda bulunur. Tez önerisini vermiş ve etik kurulu belgesini teslim etmemiş öğrencilerin en kısa sürede ilgili yönetmelik gereğince etik kurulu belgesini sunması gerekmektedir.