Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
24.10.2023

Üniversitemiz Akademik Yıl Açılış Töreni Bakan Bolat’ın Teşrifleriyle Yapıldı

Üniversitemiz 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın teşrifleri ve deruhte ettiği “Gençler İçin Meslek Sırları” konulu açış dersi ile gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın teşrifleriyle düzenlenen Üniversitemiz 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda yapıldı.



Başta Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat olmak üzere programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Yeni akademik yılın ülkemize ve sevgili öğrencilerimize hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Üniversiteler, döneminin düşünce sistemini inşa etmek, teknolojiye ve bilgiye erişimi sağlamak, kültür aktarımına ve gelişimine öncülük etmek ve uluslararası düzeyde rekabetin itici gücünü oluşturmak gibi merkezi rollere sahiptir. Toplumun ve hayatın dışında değil bilakis tam kalbinde yer alırlar. Bu yüzden üniversite; yetiştirdiği insan kıymetiyle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir. Bundan dolayı; büyüyen, güçlenen, sınırları aşan, özgüven ve iddia sahibi Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında, üniversitelerin vereceği katkı son derece hayati önem taşımaktadır. İşte tüm bu rol, işlev ve hedefler; Necmettin Erbakan Üniversitesinin bilinç yurdunu oluşturmaktadır. Ülkemizin gelişim dinamiğiyle paralel, ismine yaraşır bir kurum olma iddiası taşıyoruz. Yükseköğrenim kurumları içerisinde ‘Dünyada ilk 500, Türkiye’de ilk 5’ diyerek açık, somut ve ölçülebilir bir hedefimizin olması, bu bilincin bir gereğidir. Her alanda kendi geleneğini oluşturan ve kendi modelini geliştiren bir üniversite olarak görünürlüğü çok daha fazla bir yükseköğretim kurumu olmaktan başka çaremiz yok. Hâsılı fikir, yürek ve alın teriyle bir başarı hikâyesine talibiz” dedi.




Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, öğrencilere “Gençler İçin Meslek Sırları” konulu sunum ile açış dersini gerçekleştirdi.

Daha sonra Bakan Bolat, “Engelsiz Üniversite” ödülleri kapsamında bayrak alan birimlere ve akreditasyon belgesi alan birimlere belge takdimi gerçekleştirdi.







NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’nun Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a hediye ve çiçek takdiminin ardından program sona erdi.