Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
03.07.2024

Resim Bölümü Yüksek Lisans Mezunlarının Sergisi Ziyarete Açıldı

Resim Bölümü 2024 Bahar Dönemi Tezli Yüksek Lisans Programı mezunu öğrencilerin tez konuları kapsamında gerçekleştirdikleri uygulama çalışmalarından oluşan resimler Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Sergi Salonlarında ziyarete açıldı.
Ziyaretçilerin beğenisini toplayan sergiyi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım da ziyaret etti. Yıldırım “Türk mitolojisi, derin kökleri ve zengin anlatılarıyla tarih boyunca Türk sanatlarına ilham kaynağı olmuştur. Bu zengin mitolojik miras, sanatçılar için tükenmez bir ilham kaynağı olmaktadır. Öğrencilerimiz, bu efsaneleri tuvallere aktararak, izleyicilere bu büyüleyici dünyayı adeta yeniden yaşatma imkânı sunmuştur. Sergi de ziyaretçilerine hem kültürel mirası tanıma hem de modern yorumlarla yeniden keşfetme şansı vermektedir. Emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
Atık nesneler, kemik imgesi, deniz manzarası, fantastik imgeler ve mitolojik Türk kahramanları konularından oluşan 30 adet eserden oluşan sergi yaz boyunca ziyaret edilebilecek.