Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
05.06.2023

Mezun Durumunda Olan (4. sınıf) ve Pedagojik Formasyon Dersleri Alan Öğrencilerimiz İçin Bilgilendirme

Pedagojik Formasyon İle İlgili Sorular

1. Bu dönem pedagojik formasyon derslerini alan bir öğrenci  2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda mezun olabilir mi?

Pedagojik Formasyon dersleri haricinde Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliği Madde 23 (1):"Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için eğitim-öğretim programında mevcut olan bütün dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile tamamlamış olması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir"  hükmünde yer alan şartları sağlaması halinde mezuniyet işlemleri yapılır.


2. Bu dönem pedagojik formasyon derslerini alan bir öğrenci ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda mezun olmak istemesi halinde yapılması gereken işlemler nelerdir?

Pedagojik Formasyon dersleri alan ve mezun olmak isteyen öğrencilerimizin dilekçelerini şahsen öğrenci işleri bürosuna veya eposta ([email protected]) ile ulaştırmaları gerekmektedir. Dilekçe için tıklayınız.

Not: Dilekçe ile mezun olma isteğini belirtilen öğrencilerden, Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliği Madde 23 (1)'de belirtilen mezuniyet şartlarını sağlayan ve başarısız olduğu pedagojik formasyon derslerinin transkriptinden silinerek mezuniyet işlemi yapılacaktır.


3. Bu dönem pedagojik formasyon derslerini alan ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda mezun olmak istemeyen bir öğrenci, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında sadece formasyon dersleri almak istemesi halinde yapılması gereken işlemler nelerdir?

Öğrenci mezun edilmeyecek olup 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında katkı payı /  öğrenim ücreti ödemesi koşulu ile formasyon dersleri için öğrencinin  ders kaydı yapılması gerekir.


4. Bu dönem pedagojik formasyon derslerini alan ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda mezun olmayan öğrencilerimiz yaz öğreniminde geri kalan pedagojik formasyon derslerini almak için ne yapmaları gerekir?


Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. (https://www.erbakan.edu.tr/akefformasyon/duyuru/45221/yaz-donemi-pedagojik-formasyon-basvurulari-baslamistir)


5. Almış olduğum pedagojik formasyon derslerimden vazgeçip bırakabilir miyim?

Pedagojik Formasyon dersleri alan ve  vazgeçip bırakmak isteyen öğrencilerimizin dilekçelerini şahsen öğrenci işleri bürosuna veya eposta ([email protected]) ile ulaştırmaları gerekmektedir. Dilekçe için tıklayınız.