Endüstriyel Tasarım Bölümü

Hakkımızda

Endüstriyel Tasarım Bölümü , 2011 yılında kurulmuştur. (Bölümümüz henüz öğrenci alımına başlamamıştır).
Bölüm bir (Endüstriyel Tasarım ) ana bilim dalından oluşmaktadır.
Endüstriyel Tasarım Bölümü, Endüstriyel Tasarımcı yetiştirmeyi hedefler.
Endüstriyel Tasarım Bölümünün amacı; güncel, inovatif, tasarım ve uygulama odaklı, üniversite-sanayi işbirliğine önem veren, yerel ve küresel pazarın ihtiyaçlarını analiz ederek yenilikçi ve bilimsel çözümler üretmeyi hedefleyen, sosyal ve çevresel konulara duyarlı, insan-merkezli tasarımı benimseyen bilgi ve becerileri öğrencilere kazandırmayı amaçlayan bir bölümdür.
Endüstriyel Tasarım Bölümü’nün çalışma alanı;  Endüstriyel tasarımcı, ürünün insanla ilişkisini, öncelikle ürünün kullanımı sırasında konforlu, sağlıklı, güvenli, iletişimli bir ilişkiyi sağlamak, daha sonra bunlara ihtiyaç duyan tüketiciye bu ürünü ulaştırmak amacıyla o ürüne yüklediği bütün görsel, estetik ve fonksiyonel değerlerle ifade eder. Endüstriyelliğin gerekleri doğrultusunda, insanın ihtiyaçlarına cevap verirken aynı zamanda kendisini istihdam eden, tasarladığı ürünü üretip pazarlayacak olan girişimciye de ürün üzerinde rekabet avantajı sağlayacak bir farklılık yaratma çabasındadır.
Bölümden mezun olan öğrenciler; firmaların tasarım, ar-ge veya pazarlama departmanlarında endüstriyel tasarımcı, endüstriyel tasarım uzmanı veya tasarım yöneticisi olarak çalışabilir; ayrıca tasarım ofisleri kurabilir, kişisel olarak firmalara tasarım danışmanlığı hizmeti verebilir, serbest tasarımcı olarak çalışabilir ya da akademik kurumlarda görev alabilirler.