Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
05.06.2023

Mezun Durumunda Olan (4. sınıf) ve Pedagojik Formasyon Dersleri Alan Öğrencilerimiz İçin Bilgilendirme

PEDAGOJİK FORMASYON İLE İLGİLİ SORULAR

  • Bu dönem pedagojik formasyon derslerini alan bir öğrenci  2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda mezun olabilir mi?
Pedagojik Formasyon dersleri haricinde Üniversitemiz Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliği Madde 23 (1): " Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için eğitim-öğretim programında mevcut olan bütün dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile tamamlamış olması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir "  hükmünde yer alan şartları sağlaması halinde mezuniyet işlemleri yapılır.
 
  • Bu dönem pedagojik formasyon derslerini alan bir öğrenci ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda mezun olmak istemesi halinde yapılması gereken işlemler nelerdir?
Pedagojik Formasyon dersleri alan ve mezun olmak isteyen öğrencilerimizin dilekçelerini şahsen öğrenci işleri bürosuna veya eposta ([email protected]) ile ulaştırmaları gerekmektedir. 

Not: Dilekçe ile mezun olma isteğini belirtilen öğrencilerden, Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliği Madde 23 (1)'de belirtilen mezuniyet şartlarını sağlayan ve başarısız olduğu pedagojik formasyon derslerinin transkriptinden silinerek mezuniyet işlemi yapılacaktır.

 
  • Bu dönem pedagojik formasyon derslerini alan ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda mezun olmak istemeyen bir öğrenci, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında sadece formasyon dersleri almak istemesi halinde yapılması gereken işlemler nelerdir?
     
Öğrenci mezun edilmeyecek olup, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında katkı payı /  öğrenim ücreti ödemesi koşulu ile formasyon dersleri için öğrencinin  ders kaydı yapılması gerekir.
 
  • Bu dönem pedagojik formasyon derslerini alan ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda mezun olmayan öğrencilerimiz yaz öğreniminde geri kalan pedagojik formasyon derslerini almak için ne yapmaları gerekir?
     
Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız
 
  • Almış olduğum pedagojik formasyon derslerimden vazgeçip bırakabilirmiyim?
     
Pedagojik Formasyon dersleri alan ve  vazgeçip bırakmak isteyen öğrencilerimizin dilekçelerini şahsen öğrenci işleri bürosuna veya eposta ([email protected]) ile ulaştırmaları gerekmektedir. 
Dilekçe için tıklayınız.