Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
26.06.2024

Yaz Okulu Hakkında

Yaz Öğretimi Kapsamında Diğer Yükseköğretim Kurumlarından Ders Alınabilmesine İlişkin Esaslar

1- Öğrencilerin yaz öğretimi kapsamında almak istedikleri derslerin içerikleri ile alacağı dersleri belirten başvuru dilekçelerini Fakültemiz Öğrenci İşlerine e-posta ([email protected]) veya elden teslim etmeleri.

2- Öğrencilerin kayıt olduğu yıldaki diploma programının taban puanından daha yüksek olan eşdeğer programların bulunduğu üniversitelerden ders alabilmeleri.(Fakültemiz İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin devlet veya vakıf üniversitelerinin sadece “İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerine” başvuru yapabilmelerine; öğrencilerin kayıt olduğu yıldaki diploma programının taban puanından daha yüksek olan devlet üniversitelerine veya genel alım puanı (burssuz puan)  taban puanı dikkate alınarak genel alım puanı (burssuz puan)’nın daha yüksek olduğu vakıf üniversitelerine başvurabilmelerine)

3-Yaz öğretiminde alınacak derslerin içerik, dil, kredi ve AKTS bakımından müfredattaki dersler ile eşdeğer olması gerekir.

4- Üniversitemizde devam şartının sağlanmış olması koşulu ile yaz öğretiminden en fazla 2 (iki) ders alınabilmesi.

Başvuru Bitiş Tarihi:  31 Temmuz 2024

Dilekçe için tıklayınız