Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
24.06.2024

Seramik Bölümünde Mezuniyet Sergisi Gerçekleştirildi

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet savunma sınavı jüri değerlendirmesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Seramik Bölümünde gerçekleştirildi. Bu kapsamda, 4. sınıf öğrencimiz Demet Düzgün, “Kör Nokta” isimli seramik düzenlemesi ile bir sergi düzenledi.

Düzgün’ün “Kör Nokta” adlı eseri, savaşların ve çatışmaların en masum kurbanları olan çocuklara dikkat çekiyor. Yüzyıllardır binlerce, hatta milyonlarca çocuk savaş, çatışma, terör ve şiddet eylemlerinden dolayı mağdur olmakta ve hayatını kaybetmektedir. Savaş ve çatışmalar, çocukların yaşamında birçok olumsuz sonuç doğurmakta; kötü muameleye maruz kalma, yaralanma, sakat kalma, işkence, öldürülme, anne babasını ve yakın akrabalarını kaybetme, şiddet, zorunlu göçe tabi olma, göç edilen yerde ötekileştirilme ve dışlanma gibi acı tecrübelerle yüz yüze gelmektedirler.

Demet Düzgün, bu çalışması ile çocukların feryatlarını duyurmak, onların seslerinden besteler oluşturmak ve bu besteleri görünür hale getirmek için görsel bir çağrı yapmaktadır. “Kör Nokta” sergisi, çocukların yaşadığı acılara dikkat çekmek ve bu sessiz çığlıkları fark etmemiz gerektiğini hatırlatmak için güçlü bir mesaj vermektedir.

Mezuniyet savunma sınavı jüri değerlendirmesi sonrası sergilenen bu etkileyici eser, fakültemizin sanata ve toplumsal konulara duyarlılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.