Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
12.08.2024

Fakültemizden Yeni Bir Akademik Dergi: Thinking of Urban Decoding Journal (TUDEJ)

Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Seher Özkazanç'ın editörlüğünde, 2024 yılında yayın hayatına başlayan Thinking of Urban Decoding Journal (TUDEJ), kentler üzerine mekânsal, ekonomik, sosyal ve politik çözümlemeler sunan yenilikçi bir akademik platform olarak dikkat çekiyor.
TUDEJ, kentsel gelişim süreçlerine dair kapsamlı ve derinlemesine analizler yapmayı amaçlarken, şehirlerin karşı karşıya kaldığı sorunlara çözüm önerileri getiren tartışmalara da ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Dergi, kentlerin sürdürülebilir ve kapsayıcı bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak nitelikteki çalışmaları destekleyen bir yapıya sahip.
Dergi, farklı disiplinlerden araştırmacıların kente dair çeşitli perspektiflerini bir araya getirerek, açık görüşlü bir düşünce platformu oluşturmayı amaçlıyor. TUDEJ, hem akademik çevrelerde hem de uygulama alanında etkili olmayı hedefleyen bir yayın olarak, şehirlere dair yeni bakış açıları kazandırmayı ve bu alandaki tartışmaları zenginleştirmeyi planlıyor.
Thinking of Urban Decoding Journal (TUDEJ) dergisine https://tudej.com/tr-tr/ adresinde ulaşmak mümkün.