Mimarlık Bölümü

Mimarlık Bölümü Misyon ve Vizyon

 
Misyonumuz ve Vizyonumuz
 
Misyonumuz, teknolojinin,  tarihsel ve kültürel dokunun değerlendirildiği, çağdaş bir yaklaşım içeren, çevreye duyarlı,  sanayi ile içiçe, toplumsal sorumlulukların bilincinde, ulusal ve uluslararası anlamda tasarıma yönelik eğitim vermektir.

Vizyonumuz, Tasarım sektörüne yönelik; üretimde, personel yönetiminde, kurumsal organizasyonda, ürünlerin markalandırılmasında ve pazarlamasında, yeni ürün ortaya koyabilen sektörü iyi tanıyan ve sürekli üreten profesyoneller yetiştirmektir.
 

Bölüm Hakkında:
 
Bölümümüz 2010 yılında üniversitemizin kurulması ile hizmet vermeye başlamıştır.
 
Mimarlık Bölümümüzden mezun olan mimarın formasyonu, mimarlığa dair bilimsel gerçekleri sanatsal duyarlılık ve toplumsal farkındalık süzgecinden geçirebilen çok yönlü bir kişilik tanımı ile örtüşür. Uluslararası düzeyde bir eğitim stratejisini benimseyen Mimarlık Bölümü’nde hedef, her ortamda bilgiye ulaşma yollarını keşfedebilen, esnek düşünebilen, sorgulayan, ilişki kurabilen, bilgiyi dönüştürebilen, öğrenmeyi öğrenen yetkin mimarlar yetiştirmektir.
 
Öğrencilerimiz için çağdaş bir çalışma ortamında, mimari tasarım stüdyoları, yapı elemanları, yapı malzemeleri, yapım sistemleri, mimarlık tarihi ve restorasyon dersleri verilmektedir. Aynı zamanda bilgi işlem merkezleri ve laboratuarlar sayesinde çok yönlü bir eğitim sağlanması amaçlanmaktadır.