Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
03.07.2019

SİNEMA TV BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ ALIMI

Akademik kadrosunu tamamlayan Sinema – TV Bölümü 2019-2020 akademik yılında ilk öğrencileriyle eğitim öğretime başlayacak. 2019 – 2020 eğitim öğretim yılında kırk (40) öğrenci kontenjanı bulunan bölümümüz sözel puan türünde öğrenci kabul edecek. Bölümümüze yerleşecek öğrencilerimiz dört yıllık teorik ve uygulamalı eğitimin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi ayrıcalığıyla mezun olacak. 

NEÜ GSF gerek mevcut öğrencilerini gerekse yeni gelecek öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek için çağın gereksinimlerine uygun, tüm alanlardaki yeni teknolojilere sahip altyapısı ve alanında başarılı, tecrübeli akademik personelleri ile eğitim – öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Tüm bölümlere yeni gelecek öğrenciler de böylece hem teorik hem de pratik anlamda iyi eğitim almış bireyler olarak mezun olacak.

Sinema TV Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz sinema ve televizyon sektöründe kameraman, kurgucu, program yapımcısı, sunucu, yönetmen, görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, ışık şefi ve teknisyeni, senarist başta olmak üzere sektörün tüm birimlerinde görev alabilecektir. Ayrıca, prodüksiyon şirketlerinde görsel içerik üretim süreçleri ile ilgili birimlerde, kamu ve özel sektörde medya ve halkla ilişkiler birimlerinde görev alabilecek, gelişen teknolojinin verdiği imkânlar doğrultusunda yeni medyada kendi kanallarını kurabilecek ve bu ortamlarda içerik üretebilecek, bunların yanında lisansüstü eğitimlerine  devam ederek üniversiteler ve çeşitli akademik kurumlarda öğretim elemanı olma şansı da elde edebilecektir. 

Yeni gelecek öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz.