Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
22.08.2022

NEDEN BU BÖLÜMÜ TERCİH ETMELİYİM?

Neden Necmettin Erbakan Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü?


ÖDÜLLER VE YARIŞMALARDA SEN DE OLMAK İSTER MİSİN?

3. yılını bu sene tamamlamasına rağmen onlarca ödül almış bir bölüm olması seni teşvik edecektir.

KENDİ FİLMİNİ ÇEKMEK Mİ İSTİYORSUN?

Evet, bu bölümde alacağın teorik ve uygulamalı eğitim ile, dört senelik lisans mezuniyeti sonunda seni kendi başına kendi filminin tüm aşamalarını gerçekleştirebilecek yetkinliği kazanacaksın.

ATÖLYE İMKANLARI OLSUN MU İSTİYORSUN?

Kurgu, Ses ve Çekim Atölyeleri ile bölüm öğrencilerimiz bölümümüzün Konya Film Atölyesi levhasını taşıyan atölyelerinde çalışma imkanına sahiptir.

ATÖLYELER HERKESE AÇIK MI OLSUN İSTİYORSUN?

Atölyeler tüm öğrencilerimize açık olup, tatil günlerinde de dahi nöbet usulü ile bir disiplin içinde faaliyetlerine devam etmektedir.

ATÖLYELERDE ETKİN Mİ OLMAK İSTİYORSUN?

Atölye faaliyetleri ile tüm öğrencilerin uygulama çalışmaları yapabilme imkanının olması BİZİM BÖLÜMÜ senin bölümün yapıyor.

DİJİTAL PLATFORMLARDA BİR FENOMEN Mİ OLMAK İSTİYORSUN?

Bölüm bünyesinde tamamlayacağın lisans programı ile, ilk yıldan itibaren kazanacağın TEORİK BİLGİ VE Uygulama donanım ve edinimlerle kendi sosyal medya hesaplarını yönetebileceksin.
AMA UNUTMA:  Fenomen demek önce okuyan, araştıran, sorgulayan, düşünen, soru sorduran, düşündüren, sonra bunu ilgili metin içeriklerine dönüştürecek teorik ve teknik yetkinliğe sahip olabilecek kişi demektir.

DAİMA ENERJİK OLMAK VE YORULMAK MI İSTİYORSUN?

Genç ve enerjik kadrosu ile, yorulmak bilmeyen ekip çalışmasının organize edildiği, daima çalışmak ve üretmek endeksli anlayışla yönetilen bölümümüzde yorulacaksın!

STAJ İMKANLARI OLMALI MI DİYORSUN?

Konya şehri bölgesel ve ulusal yayıncılıkta oldukça önemli bir noktadır. Öğrencilerimiz gazete, radyo, televizyon, ajans, film platoları vb. birçok ortamda staj yapabilme imkanına kolayca sahip olabilecektir.
Ayrıca Staj dersi 6. yarıyıl sonunda gerçekleşecek olduğu için, yaz döneminde öğrencinin kendi istediği bir şehirde ve kendi tercih edeceği bir kurumda da staj yapma kolaylığı sunulmaktadır. 

ÖĞRETİM ELEMANLARININ SENİNLE  İLETİŞİMİNİ ÖNEMSİYOR MUSUN?

Bölüm öğretim elemanlarımızın her biri öğrencilerimizle iletişim konusunda açık kapı anlayışına sahiptir.

MUTLU, NEŞELİ VE HUZURLU MU OLMAK İSTİYORSUN?

Bunları birlikte başaracağımıza emin olabilirsin. Gönül rahatlığı ile okuyabileceğin, duygusal gürültüden uzak, arkadaş canlısı bir ortam seni bekliyor.

Genç ve dinamik öğretim kadrosu, geleneksel ile dijital yayıncılık anlayışını bütünleştiren güncel ders müfredatı ile eğitim ve öğretim veren bölümümüz sizleri daha birçok avantajı ile bekliyor.

Doç.Dr. Salih GÜRBÜZ
Bölüm Başkanı