Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
19.07.2023

SWIFF'te Büyük Başarı

3. sınıf öğrencilerimizden İbrahim ABAY, “Acıtan Hayatlar 2” adlı belgesel filmiyle, SWIFF Film Festivali’nde 120 ülkeden gelen 13.868 film arasından “Çeyrek Finalist” oldu ve “En İyi Belgesel Film” dalına adayı gösterildi. “Üç aylıkken geçirdiği bir hastalık yüzünden bedeninde yüzde 60 engel oluşan Nazmi ORCAN’ın hayata karşı verdiği mücadeleyi” anlatan belgesel film, festival kapsamında birçok övgü aldı. Yönetmenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ayrıca film hakkında festivaldeki jüri üyelerinden alınan yorumlar şu şekilde:

· "Yönetmenin vizyoner hikâye anlatımını özetleyen ve kalıcı bir izlenim bırakan sinematik bir mücevher.

· "Filmin görselleri, izleyicilerde yillarca yankı uyandıracak bir görsel estetik ile zamansiz bir kaliteye sahip."

· "Hikaye anlatma sanatina saygı duruşunda bulunan, izleyicilere ilham ve moral veren, güzel hazırlanmış bir film.