Uçak Mühendisliği Bölümü
02.06.2023

Tebrik - TEKNOFEST - NEÜ KAPSÜL ALACA TİM

2023 TEKNOFEST Uluslararası İHA Yarışmasında Performans Ödülü Alan NEÜ KAPSÜL ALACA TİM Takımımızın Başarısı

Bölümümüz öğrencileri tarafından kurulan NEÜ KAPSÜL ALACA TİM ekibi, yarışma kapsamında 3000’i aşan başvuru arasında üniversite düzeyinde finale kalan 57 takım arasına girmiştir. Finalde her takım serbest görev mantığı ile yarışmış, takım daha önce denenmemiş olan özgün bir görevle final aşamasını tamamlamış ve elde ettiği başarı ile Performans Ödülü almaya hak kazanmıştır. Takım kaptanlığını Ahmet İvenç’in yaptığı, Yunus Emre Çetinkaya ve Muhammed Talha Parlak tarafından oluşan ekip Özgür Yalçın mentörlüğünde 3 aylık kısa bir süre zarfında ödülün sahibi olmayı başarmıştır. Hedeflenen görev kapsamında fırlatma ve yakalama sistemlerine sahip bir platforma sabit kanat İHA’nın kısa mesafede otonom kalkış ve inişin sağlanması hedeflenmiştir.
Öğrencilerimizi göstermiş oldukları üstün başarıdan dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.