Uçak Mühendisliği Bölümü
02.06.2023

Tebrik - HANGAR Kampüs İnovasyon - Solaris Hydrogen Aeronautics

Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından kurulan Solaris Hydrogen Aeronautics ekibi, öğrencilerin fikirlerini ticarileştirilebilir bir iş modeline dönüştürme yolunda kapsamlı destekler sunulmak üzere başlatılan HANGAR Kampüs inovasyon programına yüzlerce başvuru arasından sadece 10 ekibin seçildiği listeye adını yazdırmıştır.

Takım üyeleri Furkan Donuk ve Muratcan Sancılı, "Güneş Enerjisi ve Hidrojen Enerjisiyle Çalışan Çok Fonksiyonlu İnsansız Hava Aracı Tasarımı" başlıklı proje ile kabul almışlardır. Bu projede, mevcut İHA tasarımlarından farklı olarak güneş panelleri ve hidrojen yakıt hücrelerini enerji üretimi için kullanacak bir hibrit insansız hava aracı tasarlanmaktadır. Bu sayede, uzun uçuş süreleri için gerekli olan enerjiyi sağlarken aynı zamanda karbon ayak izini ve operasyon maliyetlerini minimize etmek hedeflenmektedir.

Bu yenilikçi ve sürdürülebilir hedefler doğrultusunda geliştirilen hibrit sistem, havacılık sektörünün geleceği için önemli bir kilometre taşı olması beklenmektedir. Solaris Hydrogen Aeronautics ekibi, HANGAR Kampüs inovasyon programı sayesinde bu önemli projelerini hayata geçirme fırsatı bulmuş ve desteklenmiştir.

Solaris Hydrogen Aeronautics ekibini bu önemli başarılarından dolayı tebrik eder ve gelecekteki projelerinde başarılar dileriz. Aynı zamanda, HANGAR Kampüs inovasyon programını destekleyen tüm paydaşlara teşekkürlerimizi sunarız.