Hemşirelik Fakültesi
14.05.2024

Hemşirelik Günleri 8 UMKE ve Afetler

Ülkemiz deprem ve sel gibi afetler başta olmak üzere çok sayıda afetin yaşandığı bir coğrafyadadır. Asrın felaketi olarak adlandırılan Şubat 2023 depremi 11 ili derinden etkilenmiş, çok sayıda can ve mal kaybına neden olmuştur. Bu süreçte, AFAD, Kızılay ve UMKE gibi kuruluşlar yaptıkları çalışmalarla çak sayıda insanı kurtarmıştır. UMKE’nin afetlerde oynadığı role dikkat çekmek ve  UMKE gönüllüsü olma farkındalığını artırmak amacıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından “UMKE ve AFTLER” konulu bir konferans gerçekleştirilecektir. Konferans kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalite Direktörü, aynı zamanda bir UMKE gönüllüsü  olan Dr. Sinem BAĞCI ÇELİK “UMKE ve Afetlerdeki Rolü” konulu bir sunum yapacaktır. Konferans, 20 Mayıs 2024 tarihinde saat 11.00’da Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Yerleşkesi (Eski Bina) D6 Nolu Derslikte gerçekleştirilecektir.