Hemşirelik Fakültesi
21.02.2024

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Klinik Oryantasyon Eğitimi

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Hemşirelik Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ve  Dr. Ali Kemal Belviranlı Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi  iş birliği ile Hemşirelik Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerine klinik uygulama oryantasyonu eğitimi verildi. Eğitime toplam 150 öğrenci, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanları, Eğitim, Enfeksiyon Kontrol ve Hemovijilans Birimi Hemşireleri ve İş sağlığı güvenliği uzmanı katıldı. Eğitimde hastane enfeksiyonları, el hijyeni, tıbbi atık yönetimi, delici-kesici alet yaralanmaları,iş sağlığı güvenliği, hemovijilans ve kan uygulamaları konuları anlatıldı. Eğitime katkı veren Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ve Dr. Ali Kemal Belviranlı Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi eğitim birimine teşekkür ederiz.