Hemşirelik Fakültesi
28.02.2024

Değişen Toplumda Kadın Olmak Paneli

Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. Tüm Dünya’da bugün insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. BM tarafından 2024 yılı Dünya Kadınlar Günü teması “Kadınlara yatırım yapın: İlerlemeyi hızlandırın” olarak belirlenmiştir. Eşitlik, insan hakları açısından en büyük zorluk olmaya devam etmektedir. Kadınlara yatırım yapmak bir insan hakları zorunluluğudur ve kapsayıcı toplumlar inşa etmenin temel taşıdır.
Bu kapsamda Necmettin Erbakan Üniversitesi, Hemşirelik Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık İçin El Ele Topluluğu ve KADEM’ in katkıları ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Değişen Toplumda Kadın Olmak” konulu panel düzenlenecektir. Panel kapsamında, Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel EGE “Akademide kadın olmak”, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Avrupa Birliği Anabilim Dalı öğretim üyesi ve KADEM Konya Yürütme Kurul Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şeyma AKIN ise “İdeolojiler arasında kadın” başlıklı konuları ele alacaktır.
07 Mart 2024 Perşembe günü saat 15:00 te düzenlenecek bu panele katılımlarınızı bekliyoruz. Zorlukları fırsatlara dönüştürmek ve umutla yeşeren yarınlar için bir araya gelelim…