Hemşirelik Fakültesi
01.03.2021

08 Mart Dünya Kadınlar Günü “Göç ve Kadın” Webinarı


Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Ülkemizde de her yıl birbirinden farklı etkinlikler ile kutladığımız 08 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi olarak göçmen kadınların sağlığına dikkat çekmek ve çözüm önerilerine katkıda bulunmak amacı ile “Göç ve Kadın” konusu ile ilgili bir webinar düzenlenecektir.
 
Ülkemiz coğrafi ve stratejik konumu sebebiyle tarih boyunca kitlesel sığınma hareketleri de dahil olmak üzere milyonlarca göçmene ev sahipliği yapmıştır. Göç olgusu kadın sağlığını büyük ölçüde etkilemektedir. Ayrıca içinde bulunduğumuz COVID 19 pandemisi tüm insanlığın sağlığını tehdit etmeye devam etmektedir. Hassas bir grup olan göçmen kadınlar ise COVID 19 için daha fazla risk ile karşı karşıya kalmaktadır. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, mülteci kadınların diğer kadınlara göre sağlık durumlarının daha kötü olduğunu belirtmektedir. Göçmen kadınların sağlık sorunlarının başında ise üreme sağlığı riskleri bulunmaktadır.
 
MODERATÖR
Doç. Dr. Kamile ALTUNTUĞ, Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı
 
KONUŞMACILAR
  1. “COVID 19 ve Göçmen Kadınlar” Prof. Dr. Evşen NAZİK, Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı
  2. “Göç ve Üreme Sağlığı” Dr. Gökhan YILDIRIMKAYA, Üreme Sağlığı Program Koordinatörü
 
TARİH: 08.03.2021
SAAT: 15:00-17:00
İZLEYİCİ LİNKİ: https://event.webinarjam.com/register/455/n7xm2fmz

Dünya çapında ve ülkemizde tüm kadınlar için eşitliğin hakim olduğu, şiddetin ortadan kalktığı, sağlıklı bir gelecek diliyoruz.


Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı