Hemşirelik Fakültesi
11.05.2021

Dekanımızın Hemşireler Günü Mesajı

Florence Nightingale’in doğumunun 200. yıl olması nedeniyle, Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN), Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte 2020 Yılını, Uluslararası Hemşireler Yılı olarak ilan etmiş ve Hemşireler Günü’nün temasını da, “Hemşireler: Dünya Sağlığı İçin Öncü Bir Ses” olarak açıklamıştır. Her daim özveri ile çalışan hemşireler Covid 19 Pandemisinde de üstlendikleri bakım sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmeye devam etmektedir. Biz hemşire eğitimcilerde, aynı sorumluluk bilincine sahip meslek üyeleri yetiştirmeye, uzaktan ve yüz yüze eğitimle devam etmekteyiz. Sahada çalışan tüm meslektaşlarımızın, Fakültemiz öğretim kadrosunun ve geleceğin hemşireleri öğrencilerimizin hemşireler gününü en içten diklerimle kutluyorum.

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel EGE