İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

Hakkımızda

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, 2013 yılında kurulmuştur. İç Mimarlık Anabilim Dalı ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalından oluşmaktadır.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü; görsel algıya dayalı, yaşanabilir iç ve dış mekânlar tasarlayan, estetik ve fonksiyonu birleştirici çözümler sunan, kullanıcıya konforlu ve yaşam kalitesini arttırıcı iç mekânlar hazırlayan, yakın çevre tasarımını oluşturabilen, doğayı mekânın içine çekebilen, geleneksel sanatlarla bütünleşen, bilim ve teknolojinin de yardımıyla tasarım yapabilen nitelikli “İç Mimar ve Çevre Tasarımcısı” yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünün amacı; kentsel yaşam alanlarının her köşesinde kendi kültür ve kimliğinden beslenerek doğan sanat anlayışının yaşatılacağı, geçmiş ile geleceği birleştiren bir köprü olması temel amacı olacaktır. Bunun yanında; iç mekân ve çevre düzenlemelerinde işlevsel ve estetik bilgiyi kullanarak, fizyolojik ve psikolojik açıdan sağlıklı, özgün, işlevsel, çevreye uyumlu, çevresel donanım ve ihtiyaçları gerçekleştirilmiş, aynı zamanda ekonomik çözümler ortaya koyabilen tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün çalışma alanı; yaşam kalitesi arttırılmış mekânların tasarımı ile insanların sağlık, estetik, beğeni ve konforunu üst düzeye taşıyan tasarımların yapılmasıdır. Bu maksatla Mimarlık ve İç Mimarlık ofislerinde, peyzaj mimarlığı ofislerinde, restorasyon firmalarında çalışabilirler.
Bölümden mezun olan öğrenciler iç mimarlık ve danışman ofislerinde, iç mekân düzenlemesi yapan firmalarda, mobilya fabrikalarında, ışık ve sahne tasarımlarında görev alırlar.