Resim Bölümü

Resim Bölümü, 2013 yılında kurulmuştur.
Resim Anasanat Dalı ve Baskı Resim Teknikleri Anasanat Dalından oluşmaktadır. Resim Bölümü, Ressam yetiştirmeyi hedefler.
Resim Bölümünün amacı; bilim ve teknolojinin ekseninde şekillenen kültürel süreçte bireylerin, geleneksel sanat eğitiminden tamamen kopmadan gelecekçi sanat eğitimine doğru yol alarak, çağının gerektirdiği her türlü davranışı sergileyebilecek kültürel değerlerinin farkında olan, farklı kültürlerden beslenen, geleneksel dokuları çağdaş formlarda yansıtan ve yaşatan, toplumun var olmasını sağlayan dinamiklerin başında kültür ve sanatın olduğunun bilincinde olan ve bunu yaşatmayı görev olarak idrak eden, bu süreçte sorumluluk alan bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Resim Bölümünün çalışma alanı; Küratörlük, Galeriler, Sanat İçerikli Kurumlar ve Özel Girişimlerdir.
Bölümden mezun olan öğrenciler; Küratörlük, Galeriler, Sanat İçerikli Kurumlar ve Üniversitelerde görev alırlar.